Monday, May 26, 2008

Jemputan ke Majlis Perkahwinan Agus Salim Samsuri

Date :
31 Mei 2008 (Saturday)
sahaja!

Time :
11am -4pm

Venue :
Teratak Hj.Samsuri, Jln Sentosa, Olak Lempit


Jemput semua hadir...makan-makan jer..

FYI, Agus nikah on 26 Mei (Isnin) after zohor kat Rantau Panjang...bukan kat Golok ek...Majlisnye...Selasa 27/5/08..

Kami mintak maaf sebab tak buat rombongan cik kiah ke sana coz of our 'tight budget'..almaklumla.. takde org tua...sapa nak sponsor..

apa2 pun...datang la beramai2 untuk memeriahkan majlis kami nanti...tq!

-Suhaila & Family-

Sunday, May 25, 2008

Tazkirah Senin 17- by Dato' Zabir

Antara perkara yang bolah merosakkan hati :

1. Cakap-cakap yang berlebihan
2. Memandang secara berlebihan
3. Makan minum berlebihan
4. Bergaul secara berlebihan

Bagaimanapun, untuk menghidupkan hati, kita perlu :
1. Zikrullah dan baca Al-Quran
2. Istighrar atau mohon ampun pada Allah
3. Berdoa pada Allah
4. Berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW
5. Qiyamullail
6. Berzuhud di dunia itu mengalihkan keinginan ke sesuatu yang lebih baik.

Semoga ada manafaatnya.

-DZB-

Family Updates

Info from Oneng & Has (via chatbox) :
Pn. Azila mengalami ada glaucoma. Beliau telah menjalai pembedahan mata kiri 2 reduce the pressure di Hosp. Selayang. Operated by Dr Ong Poh Yan.
- Semoga cepat sembuh. InsyaAllah...


Sms from DZB :
Puan Farah Adriza dan En. Shaik Imran sedang mengerjakan umrah di tanah suci Mekah dan Madinah selama 12 hari. Dijangka pulang pada 6 Jun 2008.
- Doakan supaya dapat Umrah mabrur. Amin..

Tuesday, May 20, 2008

HAPPY BIRTHDAY ABAH !!

SELAMAT HARI JADI YG KE 61 AYAHANDAKU YANG TERSAYANG ! SEMOGA PANJANG UMUR DAN SENTIASA DIBERKATI. ..AMIN..

Monday, May 19, 2008

Tazkirah Senin 16- by Dato' Zabir

Antara kekangan yang menyukarkan laluan untuk capai perubahan diri ialah :

1. Hubungan dua hala Allah dan insan yang tidak stabil
2. Institusi keluarga yang tidak tenteram
3. Persekitaran kerja yang tidak sihat
4. Amalan pengurusan tidak beretika
5. Kurang keterikatan dengan agama dan moral

-DZB-

Friday, May 16, 2008

Way to go, Dr. Azmil Farid

zwani.com myspace graphic comments
Graphics for Graduation Comments



Seluruh Warga AL-BAJURI
mengucapkan
Setinggi-tinggi

TAHNIAH & SYABAS


kepada

DR. AZMIL FARID DATO' ZABIR
MBChB (Otago) MMed Anes (UKM)
Pakar Anestesia / Pensyarah

Fyi, Azmil just passed his Master Degree & become specialist in Aneasthetic...

We are so proud of you...

Tuesday, May 13, 2008

TRIVIA AB


Assalamualaikum. Soalan yang lepas mengenai logo AB masih belum berjawab. Kenapa ye ?

9 bucu logo melambangkan 9 orang adik-beradik AB.. lagi lagi ??


Walaupun soalan tidak mendapat sambutan, saya kemukakan juga trivia baru hari ini..
Namakan peristiwa di sebelah...


Monday, May 12, 2008

Tazkirah Senin 15- by Dato' Zabir

Nabi Muhammad SAW bersabda :

Orang Mukmin akan berdepan dengan 5 Cabaran ;

1. Orang Mukmin yang dengki dengannya
2. Kafir yang sentiasa ingin memusnahkannya
3. Orang munafik yang sentiasa membencinya
4. Syaitan yang sentiasa menyesatkannya
5. Jiwa yang sentiasa berkonflik dengannya

Sunday, May 11, 2008

Happy Mother's Day


Wishing Happy Mother's day
to All Mothers & Mothers to be...
"M" is for the million things she gave us,
"O" means only that she's growing old,
"T" is for the tears she shed to save us,
"H" is for her heart of purest gold;
"E" is for her eyes, with love-light shining,
"R" means right, and right she'll always be,
Put them all together, they spell "MOTHER",
A word that means the world to us...

Thursday, May 8, 2008

Wednesday, May 7, 2008

SG.LEPOH1

Posing-posing yg menarik di Sg. Lepoh..




BULETIN AL-BAJURI

Assalamualaikum.


Untuk makluman, tarikh terakhir untuk meng'forward/submit' articles/bahan untuk Buletin AB telah pun tamat. Saya masih belum menerima sebarang bahan ! Come on guys ! Di manakah penulis-penulis berbakat kita ? Saya extend seminggu lagi lah ini macam...

Tuesday, May 6, 2008

Tazkirah Senin 15 - by Dato' Zabir

Jika kamu menjauhkan dosa-dosa besar yang dilarang kamu melakukannya, ALLAH akan menghapuskan dosa-dosa kecil kamu dan akan akan memasukkan kamu ke tempat yang mulia, syurga.
-Surah An-Nisa- Ayat 31-

Friday, May 2, 2008

TRIVIA AB

Assalamualaikum semua !

Seperti yang semua maklum, keluarga Al-Bajuri kita mempunyai sebuah LOGO. Siapakah penciptanya dan apakah maksud tersirat di sebalik warna-warna kuning, hijau & sebagainya...

P/S : Saya pun tak berapa pasti akan jawapannya.. Dijemput sesiapa yang arif untuk memberi jawapan. Makaseh.